E diel, 14 Korrik, 2024

300,000 VOZITËS MBETEN PA PUNË

Gjithnjë e më shumë flitet për shoferët që ngasin rrugët e gjata me kamionë autonom.

Kjo megjithatë do të thotë se kamionët autonome në 25 vitet e ardhshme do të shkatërrojnë 294,000 shoferë të kamionëve, më saktësisht punët e tyre.

Lexoni edhe..

Kjo do ta shkatërrojë plotësisht industrinë siç është sot, shkruan Wall Street Journal.

Ndryshimet do të shkatërrojnë disa nga punët më të mira që paguajnë në një industri që punëson mbi dy milionë shoferë, thuhet në një analizë të WSJ.

Përdorimi i makinave autonome për rrugët e gjata, ku industria ka tendencë, do të thotë një kërkesë në rritje për furnizuesit dhe shoferë të kamionëve për rrugët “lokale”, të cilat janë punë më të këqija të paguara në kushte të rënda, sipas një raporti.

Kompanitë janë të interesuar në teknologji, pasi ato ndihmojnë ata për të anashkaluar rregullore për sa orë vozitësit e kamionëve mund të kalojnë pas timonit.

Të ngjajshme