fbpx
E shtunë, 1 Prill, 2023

BMW dhe Mercedes japin spektakël sëbashku, a ka bashkëpunim të ‘fshehtë’ mes tyre?

Lexoni edhe..

Dy simbolet e Gjermanisë, që e kanë vendosur për shumë vite në krye të eksporteve botërore, BMW dhe Mercedes, kanë shfaqur respektin e ndërsjelltë dhe kanë performuar bashkë për publikun.

BMW dhe Mercedes janë një shembull i përsosur i rivalitetit të përjetshëm në industrinë e automobilave, ku luftojnë në të njëjtën garë dhe në shumicën e rastev për të njëjtin grup klientësh. Kjo është ajo që njihet pak a shumë për botën, edhepse në shumë rrjedhje informacione që janë botuar në mediat gjermane, mes BMë, Volksëagen dhe Mercedes ka bashkëpunime të fshehta për prodhimet e fundit, informon foldrejt.com.

Megjithëse ata ndonjëherë promovojnë makinën e tyre të re duke tallur me hollësi një produkt të ngjashëm të ofruar nga një kompani konkurruese, ka pasur shumë shembuj në të kaluarën ku është treguar respekt i ndërsjellë.

Ne kujtojmë vetëm pensionimin e ish-CEO-s të Mercedes, Dieter Cece, ose prezantimin e S-Class të ri. Në të dy rastet, BMW tregoi respekt për rivalin.

Edhe sot, dy marka kryesore bashkojnë forcat për të promovuar njëra-tjetrën.

Në mbështetje të fushatës “Le të Qëndrojmë Bashkë”, të dy markat e makinave ekspozuan SUV-ët elektrikë nga rivalët, për të “rritur ndërgjegjësimin për frymën e komunitetit lokal” dhe për të mbrojtur “angazhimin lokal për zhvillimin e qëndrueshëm” në qytetin e Mynihut.

Kështu, Mercedes është vendi ynë për BMW iX3 në energji elektrike midis automjeteve të veta të ekspozuara, ndërsa në muzeun BMW Welt në Mynih, prodhuesi bavarez ekspozoi Mercedes-Benz EQC 400 elektrik.

Pavarësisht prapaskenave që lidhen mes BMW dhe Mercedes, ky spektakël vërtet entuziazmoi publikun gjerman dhe më gjërë. Kjo u pa edhe në komentimet dhe shpërndarjen e shumta të videove të garës së ndershme mes dy kompanive më të fuqishme automobilistike, mbase në botë./Foldrejt.com

 

Të ngjajshme