E premte, 19 Prill, 2024

DRONET THUHET SE NISIN RAKETAT ME LAZER

Industria e mbrojtjes amerikane po zhvillon armë lazer për t`u montuar në dronë për të shkatërruar raketat e nisjes.

Tre kompani të mbrojtjes amerikane po merren me zhvillimin e sistemeve të armëve , raporton militaryaerospace.com . Agjencia e Mbrojtjes së Raketave të SHBA ka nënshkruar marrëveshje me Atomikën e Përgjithshme , Lockheed Martin dhe Boeing Defense dhe po investon rreth 70 milionë dollarë në fazën e ardhshme të zhvillimit. Në fund, një sistem i fuqishëm armë lazer duhet të ngrihet mbi avionë të lartë fluturues dhe të shkatërrojë raketat menjëherë pas ngritjes së tyre në ajër, transmeton lajmi.net.

Lexoni edhe..

Fillimisht, një sistem lazer më i dobët po zhvillohet për qëllime demonstruese. Projekti përkatës ka qenë në zhvillim që nga fundi i vitit 2017, dhe tani drita e gjelbër është dhënë për fazën e dytë të zhvillimit, në të cilën stabiliteti dhe sistemet e synuara të rreze lazer duhet të përmirësohen. Fluturimet e para testuese me lazerin e testit më të dobët duhet të bëhen në vitin 2020.

Të ngjajshme