E mërkurë, Mars 20, 2019

Qeveria miraton Strategjinë Kombëtare për Inovacion 2019-2023

Qeveria e Kosovës në mbledhjen sotme ka miratuar Strategjinë Kombëtare për Inovacion dhe Ndërmarrësi për periudhën 2019-2023. Ministri i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, Besim Beqaj, gjatë...

Të gjithë të moshuarit që s’kanë pensione do të marrin pensione...

Pako e ligjeve sociale nuk do të kthehet për herë të tretë në Qeveri. Partnerët e koalicionit, LSDM-BDI janë marr vesh që në ligjet...

BQE: Stimujt prej 2.6 trilionë euro kanë nxitur huadhënien

Banka Qendrore Europiane bëri të ditur se programi i blerjes së titujve të borxhit prej 2.6 trilionë euro, ka qenë i suksesshëm. Institucioni deklaroi...

Lehtësimi i barrierave tregtare, rritje eksporteve drejt Kosovës

Gjatë muajit shkurt 2019, Shqipëria thelloi ndjeshëm eksportet në tregun kosovarë. Lehtësimi i klimës së biznesit mes dy vendeve dhe konkretizimi i marrëveshjeve që kanë...

Vazhdon të rritet çmimi i karburantit në Shqipëri

Çmimi i karburanteve në Shqipëri ka shënuar një rritje të menjëhershme me 5 lekë për litër, duke treguar qartë mungesën e kontrollit mbi rezervat...

KEDS zë deri 10 mijë raste të vjedhjes së rrymës në...

Energjia elektrike në Kosovë po vazhdon të keqpërdoret nga qytetarët. Për të zvogëluar shumën e energjisë elektrike që mund të vijë në fund të...

Nga nesër pritet t’i marrin pagat të gjithë punëtorët e ‘Trepçës’

Deri më tani vetëm punëtorët e Minierës me Flotacion në Stan Tërg i kanë marrë pagat e muajit të kaluar por jo edhe ata...

Zvicra do të vazhdojë të mbështesë BQK-në

Guvernatori i Bankës Qendrore Fehmi Mehmeti ka pritur në takim, ambasadorin e Zvicrës në Kosovë, Jean-Hubert Lebet. Qëllimi i takimit ishte avancimi i bashkëpunimit të...

Vuniqi: Kosova dhe Bavaria do të thellojnë bashkëpunimin ekonomik

Zëvendësministrja e Punëve të Jashtme e Kosovës, Rejhane Vuniqi, është pritur në një takim në Ministrinë e Shtetit Bavarez për Mbrotje të Ambientit dhe...

Beqaj dorezoi projektin “Regional Research & Development Cloud”

Ministri Beqaj sot i dorezoj Komisioneres Evropiane për Ekonomi dhe Shoqëri Digjitale, Mariya Gabriel, Projektin “Regional Research & Development Cloud", së bashku me Shqipërinë dhe...

Telekomi i Kosovës nënshkruan kontrata bashkëpunimi edhe me dy biznese

Telekomi i Kosovës ka nënshkruar sot kontrata bashkëpunimi me dy biznese vendore, “Monting SHPK” dhe “American Clinic”. Drejtor i Shitjes në Telekomin e Kosovës, Demir...
- Advertisement -

ARTIKUJT E FUNDIT