E enjte, 18 Prill, 2024

FACEBOOK DO TË HAP QENDRËN E PARË TË TË DHËNAVE NË AZI

Një miliardë dollarë ka vendosur Facebook të shpenzojë për të hapur qendrën e parë të të dhënave të kompanisë në Azi.

Facebook ka zgjedhur Singaporin për qendrën e saj të parë të të dhënave në Azi, duke bërë të ditur planin për të shpenzuar 1 miliardë dollarë në një projekt që nxjerr në pah ambiciet e rritjes në rajon.

Lexoni edhe..

Kompania po bashkohet me gjigantët e tjerë të teknologjisë si Google (GOOGL) dhe Microsoft (MSFT) në derdhjen e shumave të mëdha në infrastrukturën e rrjetit në Singapor për të fuqizuar shërbimet elektronike që ato ofrojnë.

Për t’u marrë me dendësinë e lartë të popullsisë së Singaporit, qendra e re e të dhënave e Facebook (FB) do të jetë 11 herë më e gjatë se në Shtetet e Bashkuara dhe vendeve të tjera.

Objekti 170,000 metra katrorë (1,8 milion metra katrorë) do të hap qindra vende pune në Singapor, sic bëri të ditur kompania në një deklaratë për media.

Facebook tha se zgjodhi Singaporin për disa arsye, duke përfshirë cilësinë e infrastrukturës dhe fuqisë punëtore të qytetit-shtet, dhe mjedisin miqësor të biznesit.

“Ne duam të lidhemi në dimensionet jo fizike me pjesën tjetër të botës. Kjo përfshin të dhëna,” tha ministri i tregtisë së Singaporit, Chan Chun Sing, të enjten në një ceremoni fillestare për objektin e Facebook.

Të ngjajshme