E enjte, 7 Dhjetor, 2023

GOOGLE E DI LOKACIONIN TUAJ EDHE KUR I THONI SE NUK E DËSHIRONI KËTË

Lexoni edhe..

Një hetim i Associated Press (AP) tregon se shumë mjete të Google ruajnë informacionin e vendndodhjes në lidhje me pronarin e telefonit mobil, ose përdoruesit e këtyre mjeteve edhe kur e kufizon atë në parametrat e privatësisë.

Shkencëtarët e Princeton konfirmuan këtë për AP, gjë që zbuloi se kjo po ndodhte me përdoruesit e Android dhe atyre me iPhone.

Në shumicën e rasteve përdoruesit e Google janë transparent në pyetjen nëse mund të përdorin të dhënat e tyre të vendndodhjes. Një aplikacion si Google Maps do t’i kujtojë përdoruesit që të lejojnë aksesin në të dhënat e vendndodhjes, kështu që mund të përdoret për navigim. Nëse e lejon Google Maps të veprojë kështu, aplikacioni do t’ju tregojë historinë e lëvizjeve tuaja në një interval kohor të caktuar.

Google mban mend çdo hapje të aplikacionit Maps. Lokacioni juaj mbahet mend edhe kur në Google shkruani “recetat për torta”. Ky problem i privatësisë prek të paktën rreth dy miliardë përdorues të Androidit dhe qindra miliona përdorues të iPhone, të cilët bazohen në Google Maps dhe shfletuesin Google.

Të ngjajshme