E premte, 8 Dhjetor, 2023

SI TA FORCONI SISTEMIN IMUNITAR NË VJESHTË

Me arritjen e vjeshtës gripat sezonalë janë të pranishëm dhe njerëzit e shohin paksa të vështirë adaptim me kohën më të ftohtë, pas rrezeve të verës dhe disa përparësive që ajo ofron.

Andaj është me rëndësi që t’i dimë disa gjëra bazike rreth kujdesit të duhur për sistemin imunitar gjatë ndryshimit të stinëve dhe kohës së vjeshtës.

Lexoni edhe..

Një prej këshillave më të mira është konsumimi i konsiderueshëm i uji, ushqimi me gjëra natyrale si hudhra, vitaminat B,C dhe D, kërpudha, zink dhe mjaltë.

Një mënyrë tjetër e preferuar për forcimin e sistemit imuniar gjatë vjeshtës është aktiviteti fizik dhe ushtrimet, që nuk kanë nevojë të jenë tepër të forta apo të shpeshta.

Të ngjajshme