E mërkurë, 17 Korrik, 2024

Etiketë: islam

Trashëgimia Osmane jeton në Niger

Trashëgimia Osmane jeton në një nga shtetet më të varfëra të Afrikës në Niger, banorët e Agades konsiderojnë vetët e tyre të jenë pasardhës të Sulltanit Osman Yildirim Beyazid.  Trashëgimia Osmane jeton në një nga shtetet më të varfëra në Afrikë, pasi që banorët e Agades deklarohen të jenë pasardhës të Sulltanit Osman Yildirin Beyazid. Në shekullin e 14të një konflikt rreth lidershipit u shpërnda ndërfise, përshkak të kësaj disa fise shkuan për vizitë në tokat Osmane për të gjetur një zgjidhje. Me të dëgjuar në lidhje me këtë konflikt, lideri Osman i asajkohe, Sulltan Beyazid I, e dërgoi djalin e tij Junus-in, (i cili kishte lindur nga një skllave Afrikane), për të udhequr mbi Agades. Junusi ishte shpallur Sulltan i Agades, dhe sulltanati i tij është trashëguar nga babi tek i biri që nga ajo kohë. Lideri aktual, Sulltan Ibrahim Oumarou, është pasardhës direkt i princit Osman.  Ambasadori Turk në Niger, Hasan Ulusoy, ka bërë thirrje që më shumë hulumtime të bëhen në lidhje me njerëzit e Agades, ku ...